Sabtu, 28 Jun 2008

Nak gak Up-date

salam sumer. setelah sekian lame aku menyepi, akhirnya aku update gak blog aku ni. hehe. bukan ape. mase xm dulu memang la jarang giler online. elok2 je habis xm, terus cabut balik mesia. same date gak. tu la citer nyer.

so, sekang ni, aku nak gak update. walaupun, aku senanyer tak suke update tanpe gambar. but, sebab dah lame sangat tak update, aku post gak la yer. harap nyer korang tak de la bosan lak bace post tanpe gambar kali ni. haha.

nak citer nyer. aku dah selesai xm tahun lime. tige subjek sumernyer. each subjek ade written n oral. so, overall alhamdulillah. sekang ni, berserah la kepade Allah dengan sepenuh nye. mudah2an Allah berikan markah mumtaz kepade aku dan kawan2 aku. Ameeeennnnnn, Ya Rabb.

habis jer xm 23 jun ari tuh. bergegas la aku pulang ke rumah. tremco dah menunggu aku, hamdan dan izwan untuk mengambil faaiqah lak, n bawak kitorang gi ke epot. Alhamdulillah sumernyer berjalan lancar. btw, balik kali ni naik Gulf Air. singgah bahrain jap, sebelum sambung ke KL. kat bahrain sempat gak bertembung ngan beberape rombongan malaysia yang baru jer balik daripada mekah. hehe. sempat gak la buat kawan ngan pakcik2 tuh. hihi.

sampai jer kat KLIA. mak ayah aku tak sampai lagik. abang second aku memang la tak leh nak amik aku. die keje kat kuantan (btw, aku sampai ari selase). abang first aku lak kebetulan ade conference arituh. so, die pun tak leh nak amik aku. mak ayah aku je la yang datang. untuk memudahkan keje sumer (memandangkan mak aku yang tak berape sihat), aku cakap kat mak aku untuk naik atas trus, tak yah parking. aku pun tunggu je la kat luar tu. fuhhh, panas gak ek mesia nih. hihi.

sampai umah, trus punggah sumer barang. sedey tak sedey, pinggan melamin aku bawak balik, ade 4 pecah. first time sepanjang 3 kali kau bawak balik. hihi. nak wat camner, memang salah aku. lupe suh akak kat check in tuh tampal qabeel lil kasr (fragile). hahahahahhaha. buat kesalahan yang tak sepatutnyer. kahkahkahkah sekali lagik.

selain daripada yang pecah tuh, takde ape la. cumer banyak gak barang2 yang aku tertinggal. nasib baik la ade FAIZ kat mesir belum balik. boleh la aku pesan barang2 tuh kat die. thanks berjuta2 lemon ye FAIZ. lain kali boleh mintak tolong lagik. haha.

antare bende2 yang kau dah berjaye buat sepanjang 5 hari kat mesia :

1) dah berjaye masukkan streamyx kat umah aku (selesai by jumaat)
2) dah berjaye menyiapkan bilik ********* aku (hehe. kalah bilik orang kawen. kah kah)
3) dah berjaye memujuk ayah aku untuk memberi kebenaran untuk mengolah balik library kitorang.
4) dah berjaye 'baby sit' anak sedare aku yang paling kecik, Hasin Nazih.
5) dah berjaye beli satu almari cermin untuk letak kenangan kitorang sekeluarge (mak aku ade, ayah aku ade, angah ade, aku ade, along n achik nyer je yang takde lagik).
6) dah berjaye membuat satu kebun sayur2an. hehe. tengah tunggu nak dapat hasil lak.

untuk akhirnyer, just nak mintak korang sumer doakan aku dan kawan2 aku yang lain dapat kejayaan mumtaz tahun nih. ameeeennnnn, ya rabb. ameeeeeennnnn.

ok la. jumpe lagik. ni pun amik kesempatan sementare abang sulung aku n anak beranak die gi tengok konsert akil hayy n hijjaz (kat kompleks sukan bandar baru bangi). Takbirrrr....

salam

9 ulasan:

Dr Kadir berkata...

gile bal, 5 hari dah cam2 ko buat, kalau sebulan ape lagi ko nak buat ek? hihi

seronoknya dah sampai mesia...

Iqbalmunauwir bin Ab Rashid berkata...

hahaha...bese la. kalo tak takde la aku dapat gelaran 'lipas kudung'...kikiki.

ala, macam la die tak balik mesia. ceh. jumpe nanti ek.

Murlak_s berkata...

salam..
cuti sampai bila? ke dah abis belajar? whats ur next plan? enjoy ur time kat mesia, k.. (^o,^)

Iqbalmunauwir bin Ab Rashid berkata...

cuti sampai tengah bulan 9...mane habis lagik...tahun depan insya-Allah...doakan aku ek...

c's radin berkata...

salamm.. huhu.. cayalah.. 5 hari baru, saya hari tuh, 3 hari adalah temph jet lag.. adoi..

buat apa-apa yang best lagik, citer lah kat blog, kot2 bleh plagiat idea nk spend cuti ke.. n inshaAllah, blk nih pun nak redeco bilik gak.. yyaayy

selamat bercuti.

uShop berkata...

lip lap dh sampai teras jernag dh ko bal??
ape kaba kampong kt tuh? dh ade stesen komuter dh ke? har har har

Aku bajet markaz mesti dh besa kn skang?

huhu walaupn sekampong, dh lame gle x jumpe ko!!

slamat bercuti..rajin2 ar ke talam Aku:)

aimi jamaludin berkata...

wahh
byk sungguh bende dah buat,

plus g kisas agi..
dahsat2

kisas dah lain..
bile agaknye nak jejak kaki lg ke kisas
(tho memg sekangkang kera dari umah..haha~)

Iqbalmunauwir bin Ab Rashid berkata...

hehe. banyak nyer komen post nih. seronok2. haha.

to c's radin : selamat la redeco bilik tuh. kalo perlukan ape2 idea, meh nak bagi. haha. (budget interior decorator la pulak)

to usop : umah aku dah tak tenang. mane tak nyer. duk tepi jalan besar. haha. stesen komuter? takde la. tak dapat budget dr kerajaan kot. haha. markaz dah lame tak gi la. kiki. walaupun kite sekampung, actually kite masing2 duk daerah lain2. aku hulu langan, ko sepang. tul tak? maybe sebab tu susah nak jumpe kot.

to aimi : ala. saje2 je memenuhkan mase. gi kisas tu pun sebab cikgu mariah jemput. tapi, actually, kalo die tak jemput pun aku g gak. hahahaha. fizikal kisas masih same (kecuali beberape perubahan kecil). cume pentadbiran senantiase berubah. hihi.

uShop berkata...

ni la die negeri kt ni, pejabat tanah buat garis sempadan daerah 30 taun dulu main taram je, kn dh memecah2kn kampong..haha

tapi alamat aku tetap nk kajang,hulu langat jugak..xmau ngaku sepang, nnti org cakap dekat kandang babi plak!!!
8D