Rabu, 30 April 2008

Sorotan 5 Tahun 'Kami' di Mesir...

Ok la...sebenarnyer time aku tengah tulis post ni, aku ade satu tag yang aku kene buat. But, aku rase aku nak post bende ni dulu. Pasal tag tu kemudian sket la. Haha. Sori ek Raden.

Ok. Kali ni aku nak citer sket pasal 'kami'. Batch aku kat Mesir ni tak ramai. Start2 dulu ade 17 orang jer. 10 laki, 7 pompuan. Sebab kitorang ni tak ramai, so kitorang akan cube jaga hubungan (baca ukhuwwah) yang dah terjalin tak kurang 4 tahun ni.

So, tiap2 tahun kitorang akan buat gathering tahunan. Ape yang aku nak citer kat post kali ni, ialah berkenaan gathering2 kitorang. Termasuklah gathering terkini, pada 27 April lepas. Aku akan citer start dari kitorang first year. kalo ade gambar yang tak berape elok tu. sori la ek. Hehe.

GATHERING 1ST YEAR (2004)

Tempat : Restoran Nil, Hayyu Sabie.
Tema makanan : Makanan Thai.
Kehadiran : Semua ada.

(sori la. tak nampak sangat makanan yang kitorang makan. Hehe)

(ni gambar kat luar restoran. dalam gambar ni ustaz fawwaz pun ade. yay.)

GATHERING 2ND YEAR (2005)

Tempat : Rumah Ustaz Fawwaz (atas Masjid Hidayah).
Tema makanan : Makanan Pakistan (kot) sebab ade nasi beriyani. Haha
Kehadiran : Semua ada.

(inilah yang dikatakan makanan pakistan. haha. betul ke?. aku main hentam jer. tapi, kalo betul pun makanan pakistan, orang yang masak neyr orang mealyu la. haha.)

(sumer ade. plus us fawwaz n us mahyudin - kitorang nyer mentor)

GATHERING 3RD YEAR (2006)

Tempat : Pizza Plus, Manial.
Tema makanan : Makanan Itali, sebab makan pizza kan. Hehe
Kehadiran : Daing tak datang.

(gambar ni je la aku letak. gambar makanan tak yah la kot. pizza kat mesir ni bulat gak. takde nyer nak jadik petak lak. haha)

GATHERING 4TH YEAR (2007)

Tempat : Rumah Ustaz Fawwaz (Sayyeda Zainab).
Tema makanan : Makanan Sea Food.
Kehadiran : Semua ada.

(ni la makanan sea food kitorang. ade ikan bakar. ade sotong goreng. ade satay. ade nasik impit. ade tomyam n macam2 lagik. hurrmmm. sedapnyer)


(ni lah batch aku sumer sekali...muke masing2 dah makin matang)

GATHERING 5TH YEAR (2008)

Tempat : Rumah Adik Kadir (atas umah Kadir).
Tema makanan : Makanan Western (Fish n Chips).
Kehadiran : Lina (menyambut cahayamata di Malaysia) dan Muslim (dah balik dah).
(ini lah makanan western kitorang. tapi, western2 pun, nasik nak kene ade gak. haha. nasik goreng jer. pastu ade ayam goreng, kentang goreng, garlic bread, fish finger n nugget, doritos as chips, mashed potatoes, coleslaw, puding, lasagna, cheese cake dan macam2 lagik. hehe. kenyang tul la. alhamdulillah)


(ni gambar sumer sekali. tak lupe, us fawwaz mesti ade. hehe. aku lak pakai satu suit lengkap kemeje ngan tie. pegi kuliah pun aku tak pakai camni. rase macam overdressed lak malam tuh. kah kah kah. pedulik la. dah tema western. pakai western sket la)

(sape2 tak kenal lagik batch aku, meh nak kenalkan...
berdiri dari kiri : zawil, asma, daing, kak aniah, faaiqah, kak laili ;
duduk atas kerusi dari kiri : kadir, iqbal (aku la tuh), ustaz fawwaz, syazwan ;
duduk kat bawah : izwan, akmal, shuib, israq, hamdan, dzul [kat depan israq n hamdan])


(special appearance tahun ni. haha. siap ade belon2 dan hiasan gantung2 lagik. ki ki ki. macam nak sambut besday lak. kah kah kah)

ok la. rasenyer tu je kot gambar yang aku nak post. tahun depan insya-allah last gathering. sebelum sumer balik mesia. apepun, dah kerje nanti pun boleh buat lagik. lagipun, time tu rasenyer mesti lagi best. mase tu sumer dah ade pasangan masing2 (insya-Allah. ameennn). so, boleh la berkenal2an. hehe. ameeennnn

7 ulasan:

iWaniSa berkata...

mmm.... menareek.... cume asal abg pakai sperti terlalu formal pada malam itu????... smgt gile... hehehe

Otai Besar berkata...

Haih ! Mecamana iwanisa dapat komen 1st? How can ?

Heheheh yay.. jumpa sekali setahun, makan, jumpa makan.

Sekali sekala nak gak buat cara lain.. gi tgk show kat opera ke... pi funfair ke... buat pertandingan monopoly ke... main counter strike online ke... costume party ke...

Hahahah teruk kan aku?
Memanglah teruk.
Aku kan Otai Besar !!!

Iqbalmunauwir bin Ab Rashid berkata...

hahaha...formal ek?..tak pe la. asalkan aku bahagia. hahaha. act, selalu sangat pakai bese2. saje nak try lak pakai formal. tengok sket ape jadik. hehe.

Iqbalmunauwir bin Ab Rashid berkata...

ok gak kalo buat care lain. tapi, tak nak la gi tengok show kat opera. tak leh buat suke2 hati. haha.

takpe la. lepas ni buat gath online. makan pun online (hurrmmm. camner ek nak makan online????) ...hahahaha

ye la, ko la otai besar. haha.

muhammad nazrul syazwan bin kamarul ariffin berkata...

nanti kitorg dh tahun 5,saye wat satu post yg mcm abg iqbal lak :"sorotan kesedihan kami menjaga maslahah selama 5 tahun"

nak hrp batch kitorg wat gathering cm batch abg ibal??hahahahaha..gelak sampai haematemesis..

falling-evenstar berkata...

okeh, ni nk kate kat warouq: "Dah la warouq. Let it go. Pike psl exam lg baek." haha.

ni komen utk post ni lak:
sgt kreatip tiap taun ade tema berlainan. lepas ni buat la tema baju pulak. hehe.

all the best!

muhammad nazrul syazwan bin kamarul ariffin berkata...

yep~dh let go lame dh..jgn rsau~

k,k..exam2!