Sabtu, 12 Julai 2008

barakallhu lakuma, wa baraka 'alaikuma, wa jamma' bainakuma fil kheir



mule-mule ingat macam nak buat laporan berite. pastu, kat tengah2 aku stuck tak tau nak buat ayat camner. so, susah2, aku post macam bese jer la. menggunakan bahasa melayu aku yang tunggang langgang nih. hehe.

hari ni, 12 julai 2008 merupakan hari pernikahan dan majlis perkahwinan Faaiqah dan Saufi. aku dengan happy nyer, menawarkan kepade mane2 dak laki yang nak gi umah faaiqah untuk singgah dirumah aku dulu. so, kitorang boleh gi sesame. macam ala2 konvoi la, walaupun hanyer satu kerete jer yang tibe. haha.

pagi2 lagik lepas subuh aku dah kuar mengambil orang. orang pertame yang betuah itu ialah syazwan (congratulation in advance). amik syazwan kat Hentian Kajang. Then, dalam kul 12, dzul sampai lak. kat stesen komuter UKM. elok jer nak balik, hamdan call. cakap tak berape cam jalan. untuk mengelakkan kesukaran yang lebih teruk, aku trus gi amik hamdan kat tempat die berhenti, kat depan sk integrasi bandar baru bangi. hamdan dah terlajak jalan yang sepatutnyer die masuk kanan. haha.

mule2 ingat nak tunggu shuib sekali. but, dapat2 call die dah kat umah faaiqah. kelam kabut la kitorang bersiap nak gi, sebab nak gak jumpe duk sembang2 jap kan.

sampai2 jer umah faaiqah, WAAAHHHH !!! meriah giler. dengan 12 bijik khemah. sumer betemakan warna biru laut. gempaq aaa. kaler lawa. cume biler kene sinaran tengah hari yang terik giler tuh, silau la jugak. hehe.

niat dihati, sampai2 tuh nak gi jumpe faaiqah trus. but, keadaan tak mengizinkan. ye la. orang sebuk nak make-up, kitorang sebuk lak nak jumpe. hehe. mesti lah tak dapat. so, demi nak jumpe gak faaiqah n suaminyer, kitorang tunggu la sehingga majlis menyambut pengantin tamat. bermule dengan upacara mempertemukan kedua mempelai dan berjalan beriringan. then, ade upacara menyembah hormat dari pasukan silat. then, ade makan2 lak. pastu baru la boleh nak jumpe n bergambar jap.

mase nak amik gambar batch kisas, sedey gak. dak laki yang ade mase tuh aku ngan dzul jer. yang lain datang kot, cume takde kat situ. hehe. so, ape lagik. dak2 pompuan yang ramai2 tuh suh aku n dzul jadi pengapit group derang yang ramai giler tuh. hihi.

tu jela kot yang aku mampu tulis sekang. aku penat giler haram. mane tak nyer. dah la duk kenduri tu lame giler. buat macam kenduri keluarge sendiri lak. then, balik2 jer, layan dak2 nih (apeet, hamdan, dzul, syazwan) nak semayang sumer n menyelesaikan buah2an dari kebun aku. hahahahaha. caya la korang. memang pemakan buah yang ceria. then, biler derang dah balik, abang aku ajak gi amik manggis lagik kat kebun. so, buat pertame kali dalam sejarah, aku telah berjaya menjadi pemanjat dan pemetik bauh manggis yang berjaye. haha. nasib baik tak bawak kamera. kalo tak mesti korang boleh tengok aku bergayut kat pokok tuh. hehe.

aku malas nak post gambar sekali. kalo korang nak tengok gambar kawen faaiqah yang diambil menggunekan kamera aku, sila lah ke http://picasaweb.google.com/iqbalmunauwir.abrashid/WeddingFaaiqahSaufi

10 ulasan:

uShop berkata...

huhu dh kawen membe sekampong @ kelasmate ikhlas Aku tuh..
ko pon sekampong n kelasmate ikhlas, ko bile lagi..??
kalo jumpe die bal, ucap tahniah ok..
Aku tau tapi xtau nk wish mane.

p/s;asal Aku xleh bukak koleksi gamba tu bal?

Iqbalmunauwir bin Ab Rashid berkata...

haah. dah kawen dah kawan sekampung/sekelas kite ek.

hek eleh, tanyer aku. ko tu pun biler. kite same umur da. soklan tu availabe untuk kite berdue. haha.

tengok la bile aku jumpe. rase macam dah susah la nak jumpe. kan dah jadi bini orang.

p/s : pasal link tu, aku ade ubah sket. sori2. lupe nak betulkan. sekang ni dah ok. aku dah betulkan. sile la.

uShop berkata...

haha Aku kene tunggu senu sudah, baru line Aku clear..ko tu bal, line dh lame clear dh hahaha:D

Iqbalmunauwir bin Ab Rashid berkata...

hahahaha...banyak la ko. ko ingat kalo abang2 aku dah kawen, line trus clear ker ha? abang aku kan umur sepuluh tahun atas aku. kalo camtuh mase die kawen dulu (which means mase tu aku baru 17) line aku dah clear la ye...

hahahahahahahahahahhahaha.....

uShop berkata...

boleh kire cmtu ar..
huk huk

at least line yg tu la clear haha..
ko balik msia nih sampai bile?
sempat beraye??

Iqbalmunauwir bin Ab Rashid berkata...

hai2...kite bukak ruang chatting ker kat sini. haha...

insya-allah sampai 20 sept. tapi, ntah la. kalo sambung raye kene ponteng seminggu. aku pun tak pasti nak tukar tunggu raye ke tak. hehe

anak nah berkata...

Melepaslah~

rem berkata...

abang akmal jeles ?? apekah....

Muhajirah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
leon berkata...

salam.link still takleh buka..