Selasa, 29 Julai 2008

gambar2 menarik...hehe...

kali ni nak post gambar2 menarik jer. due hari takde internet, rase macam lame giler. haha. so, act aku nak post gambar2 yang aku amik sejak due hari lepas.


(panoramic view dari KENMS, IIUM. ni mase tengah tunggu abang aku ngaja dak2 second year Acc. tuh. bosan2, snap gambar la. hihi)


(ni la gambar aku adik-beradik 4 orang. gambar ni nampak lame, bukan sebab aku buat effect. memang amik dari gambar lame. kiri sekali, abang sulung aku, Hafiz Majdi. gambar ni mase die tengah buat master kat UK. yang kedua tu abang second aku, Islah Munjih. gambar ni mase die tengah buat MBBCh kat cairo. yang third tu abang aku yang ketige la, Kifah Munqiz. gambar mase die tingkatan 4 kalo tak salah. die dah takde dah. Al-Fatihah buat arwah. dan last sekali tuh, aku, Iqbalmunauwir. amik gambar ni mase aku tingkatan 5. hihi. same tak muke kitorang adik-beradik?)


(ni la anak sedare aku yang paling kecik setakat nih. insya-allah coming soon ade yang lain. ameenn. hehe. name die Muhammad Hasin Nazih. baru 8 bulan nak masuk 9 bulan. tapi, buas die ngalahkan orang besar)


(ni Nazih gak. tengah nyenyak tido. snap gambar pakai flash. nasib baik die tak jage. kalo tak. penat lak la nak tidokan balik. hihi. die ni memang suke tido dalam buai. maybe sebab rase secure kot. ye la, kiri kanan ade bende. hihi)


(ni tige beradik anak abang long aku. tige dari bawah. derang lime beradik sumer nyer. kalo korang perasan la. yang laki2, sumer cerah2 belake. yang pompuan, gelap sket. but, gelap2 manis. hihi. dari kiri: Muhammad Hasin Nazih, Hana Nahla n Muhammad Habri Naqi. Name pelik2 kan. Thanks tu ayah aku la. Die yang carik name2 nih. hihi.)


(ni gambar close-up bunge kat umah aku. dalam banyak2 gambar close-up, aku rase yang ni je la lawa. hehe. bukan ape, sebab nampak sekali titis2 air tuh. tu yang nampak macam best tuh. ni sumer amatur. dalam proses belaja lagik. insya-Allah, nanti lawa2 la kot. aku malas nak edit senanyer. tak berape pandai pakai adobe. tu yang susah sket tuh. hehe)

ok la. nanti ade lagik bende aku nak post, aku post la yer. seminggu ni aku sebuk sket. jadi P.A. abang aku. ye la. kan die terseliuh kaki hari tuh. so, aku pun takde bende nak buat. tolong2 die la. hihi. doakan die cepat sembuh yer. ameeeeee, ya rabb. salam

7 ulasan:

chep berkata...

salam..
muka adik beradik bro sumue mcm photostat laa..hehe..
hhmm..muka anak pertama ngan ke 4 tu mmg cam sebijik jerk~

Iqbalmunauwir bin Ab Rashid berkata...

haha. muke kitorang memang mostly lebih kurang jer. tapi, ade satu yang berbeza. RAMBUT. boleh kate masing2 ade rambut sendiri...

ooo, yeke? pertame ngan keempat ek? ade orang kate kedue ngan keempat pun same sebijik gak. last2 sumer same sebijik kot. hihi.

mohd waqiyuddin abdullah berkata...

sebijik??
rasanye muka anak ke4 tuh iras2 anak buah pompuan yg hitam2 manis (???) tuh..kakaka

Firdaus Wahab berkata...

assalamualaikum, salam perkenalan.
terjumpa blog ni secara tak sengaja, dok baca je... tapi terperasan gamba adik beradik, kifah munqiz tu... arwah kifah munqiz Kisas ke?

Iqbalmunauwir bin Ab Rashid berkata...

arwah kifah munqiz memang dulu belaja kat KISAS...suppose to take SPM on 1995...but, Allah lagi sayangkan die...Al-Fatihah buat al-marhum...ameennn...

shah a.fuad berkata...

As'kum,
saya dpt blog ni melalui pencarian google nama Kifaq Munqiz. Arwah Kifah Munqiz tu sahabat satu kelas saya masa Sekolah Rendah B.B.B. Saya nak cari kawan2 lama masa sekolah dlm facebook, ada type guna nama Kifah Munqiz, terkejut bila empunya nama tu mengatakan dia guna nama arwah kawan dia. Al-fatihah untuk arwah.

p/s: saya ada letak gambar kelas saya dgn arwah di dalam group SRKBB di url ini :

http://www.facebook.com/profile.php?success=1&id=701729911#/photo.php?pid=1939449&o=all&op=1&view=all&subj=42326915217&aid=-1&id=701729911&oid=42326915217


- shah

Tanpa Nama berkata...

eh dr hafiz tu abg awk ke?
heh lectrr kteorg..humble sgat :)