Jumaat, 25 Julai 2008

keluar jam 8, balik jam 11...

semalam merupakan hari yang paling panjang semenjak aku balik ke malaysia. mane tak nyer. keluar jam lapam, balik jam sebelas. tu la tajuk aku kali nih. sori la, takde gambar. bateri kamera habis da...

so, mule nak citer. pagi2, jam 8 aku kuar ke klinik kesihatan putrajaya. g untuk observe bagi hari ketige. hari ni boleh dikatakan one of the best day la, sepanjang tige hari aku kat KKPJ. dapat tengok diabetic foot care. dapat gak tengok camne nak wat wound dressing. pastu ade lak orang nak buang wart. dapat tengok camner nak wat ECG. canggih giler a. hehe. last sekali dapat tengok camne nak wat fundal exam, gune mesin yang sangat moden. thanks kepade kak ju yang tak jemu cerite camner nak buat foot care. thanks gak kepada abang kamal n kak jana kat bilik prosedur. opsss, lupe lak. encik rozman gak, yang tolong terang pasal fundoscopy. thanks to all of u.

semalam aku duk kat KKPJ setengah hari jer. sebab petang tuh, ade program dengan adek2 di INTEC. so, kene la gi. dah duk pun dekat jer ngan shah alam. hehe. ingatkan nak gi trus jer dari putrajaya. but, tibe lak mak aku tepon, kate ade barang tertinggal kat dalam kete yang aku bawak tuh. so, terpakse la aku patah balik ke umah aku dulu, sebelum aku gi shah alam. nasib baik umah ngan putrajaya dekat jer.

dari rumah, aku trus bergerak ke shah alam. sampai shah alam, singgah umah waruq dulu. jiran kilang proton. hehe. duk jap umah waruq. minum2, solat sumer. then trus bergerak ke INTEC. ingatkan kitorang dah lambat. sebab, kalo ikut janji, kul 2.30 start. but, sampai2, pintu dewan pun tak bukak lagik. hehe. biase la tuh kan. akhirnyer, program tuh start dalam kul 3.15 n berakhir jam 6.00. haha lame giler. sian dak2 tuh. mesti penat. tak pe la. sekali sekali kan.

habis program, makan mee goreng yang derang sediakan. aku dengan selambe dan muke tak malunyer, menambah sebanyak due kali. hahahaha. sejak balik mesia ni, selera makan memang naik. lepas tuh apest ajak aku gi makan secret recipes haha. so, aku pun makan la cheeze choc. hehe. sedap gak la. tapi sedey gak la. bateri kamera habis. kalo tak mesti aku dah amik gambar habis2an.

habis makan kat secret recipe, dah maghrib. kitorang memang cadang nak gi umah ustazah fadhilah. ayep memang nak join. but, die balik umah die dulu jap. ayep suh kitorang semayang kat masjid azhariah. dekat ngan area secret recipe tu katenyer. but, mane la aku tau kat mane. last2, aku semayang je la kat masjid hidayah. memang ni je la masjid yang aku tau kat shah alam. lagi satu yang aku tau, masjid negeri. haha.

lepas semayang, kitorang gi umah ustazah fadhilah. lame tak jumpe die. hehe. gi tu pun saje jer. alang2 dah dekat, baik gi je trus kan. so, kitorang duk la kat umah ustazah sampai kul 10. then bergerak balik. kalo ikut nyer, aku kene hantar balik waruq. tapi, hamdan dengan baik hatinyer menawarkan untuk hantar waruq. so, aku tak payah la singgah umah die. juz straight to putrajaya untuk hantar apest. risau gak. takut2 sesat lagik. dah la malam2.

last2 aku sesat gak. mase nak balik sorang2 tuh. aku masuk jalan mane ntah. nasib baik aku tak speed. masuk jalan mati. kalo tak, mau nyer aku terlanggar bukit kat hujung tuh. hahahaha. akhirnyer aku dpat gak jumpe jalan yang aku nak amik. alhamdulillah, sampai di rumah ngan selamat tepat jam 11 malam.

3 ulasan:

fathiyyah berkata...

smlm sy pegi intec jugak..tapi takut traffic jam,so cabut awal2...tak sempat join grup discussion ngn juniors..

Iqbalmunauwir bin Ab Rashid berkata...

ooo...ye ke?...awak duk mane?... tak pe la tuh. dah datang bagi sokongan tu pun, kire bagus la. hehe.

fathiyyah berkata...

ooo,sy duduk gombak bro..drive ke shah alam dgn huda skali...