Rabu, 16 Julai 2008

neck tie Alumni Kolej Islam (ALKIS) ...

hehe. post ni aku buat untuk semua sahabat-sahabat seKISAS aku. haha. kali ni aku nak asabiyyah sket. sori la yer. selame ni orang jer yang suke cakap aku ni budak KISAS. kali ni, aku sendiri nak ngaku aku dak KISAS. hahaha.

actually, post kali ni aku tujukan khas untuk Yeop, yang jauh nun di Ukraine sane. Ha, yeop. aku buat post khusus untuk ko tau. tak rase terharu ke?

aku nak promote neck tie Alumni Kolej Islam (Malaya, Klang dan Sultan Alam Shah). Neck tie ni dah dilancarkan lame gak aku rase. cume aku baru berkesempatan nak beli baru ni, mase aku gi jalan2 ke KISAS. kebetulan lak ade clip tie baru (kaler hitam). aku memang suke tul kaler hitam2 nih. orang kate nampak exclusive. ntah la. ikut korang la yer nak cakap aper. so, kawan2 seKISAS yang belum beli, sile la beli yer. walaupun harge die agak mahal (RM 50 tuh), tapi kire ok la kot. nak beli pun satu jer kan. takkan nak beli sepuluh kot. haha.


(gambar emergency. amik pun kat kerusi rotan umah aku. tak sempat nak pk tempat2 menarik dan kreatif. sori2. tengok dapat dalam bekas eksklusif tuh)


(ha ni la nect tie nyer. yang hitam tuh clip tie. nampak macam lawa. tapi ntah la, kalo pakai kat tengkuk aku nih. hopefully still nampak lawa. sori la. tak sempat nak gayekan la. malas nak pakai baju kemeje. huhu)

satu lagik yang aku nak promote, hari pemakaian tie KISAS. walaupun mule2, aku rase "alamak poyonyer. orang nak buat hari pakai tie sekolah, kolej islam pun nak tiru". haha. jahat giler aku. tapi tak pe la. jawatankuasa dah setuju, so aku war2kan je la. untuk pengetahuan semua alumni kolej islam, hari pemakaian tie KISAS ialah pada hari Selase. ade maksud senanyer. Selase in arabic is at-thalatha. so, significant nyer ialah nak menunjukkan tiga kolej islam yang diwakili oleh alumni kolej islam - kolej islam malaya, kolej islam klang dan kolej islam sultan alam shah.


(ni la tie yang sepatutnyer aku kene pakai hari selase. tengok la. kalo aku rajin aku pakai la. kalo tak, aku simpan je la dalam almari. hihi)

sori la yer kepade sape2 yang rase meluat dan loya bace post aku kali ni. tapi, nak wat camner kan. dah sememangnyer aku ni bekas pelajar Kolej Islam Sultan Alam Shah. so, aku rase tak salah kot kalo aku bercerite sket2 pasal sekolah aku. hahaha.

ok la. sampai jumpe lagi lain kali yer.

4 ulasan:

c's radin berkata...

Salam.. kat mesir nih ad gak pnh nampak azhari pki tyme ble ek.. tp ad je ler yg pki kat sini.. hehe.. pakat2 lah pki stp ari selasa kat sini (mesir).. bru assobiah sket.. huhu

Iqbalmunauwir bin Ab Rashid berkata...

hehe...memang akan pakai. iA. tapi, saye ni bukan jenis pakai sangat tie nih. time exam jer pakai. hehe.

tak nak la niat untuk assobiah. niat pakai untuk memenuhi keperluan jer. haha.

c's radin berkata...

uhukk..uhukk..tersedak..ok2.. taubat2,say no to assobiah....

Ad wat attachment x tyme cuti nih??

cte2.. cte.. jgn x cte..huhu

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum... saye juga dapat KISAS tahun ni tapi tak pergi...saye nak sangat klip tie dan tie kisas....tapi macam mana nak dapat erk